Háromszor kértük, kétszer adták Rohácot

Jozef Rohácot azzal gyanúsítják, hogy 1998-ban megölte Fenyő János médiavállalkozót, a szlovákok pedig ki is adták. A nyár elején azonban kiderült, hogy a férfi meggyanúsításából az emberölés mellől kimaradt a lőszerrel és lőfegyverrel visszaélés bűntette, ezért újabb kiadatási kérelmet kellett benyújtani Szlovákiának. A Budapesti Kerületi Bíróság nem lepődne meg, ha a gyilkosság mögött álló megrendelők megpróbálnák leállítani az eljárást.

Kiadta Szlovákia Magyarországnak a Fenyő János médiavállalkozó 1998-as megölésével gyanúsított Jozef Rohácot – tudta meg a Magyar Nemzet. A napilap szerdai számában arról ír, hogy Szlovákia csaknem fél évig húzódó procedúra után decemberben adott helyt az ügyben eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) újabb kérelmének.

Jozef Rohác
Jozef Rohác

Tavaly februárban derült ki, hogy a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetben (BSZKI) évek óta porosodott az a dokumentum, amely kimutatta, hogy a Roháctól korábban egy másik büntetőügyben vett genetikai minta megegyezik a Fenyő-gyilkosság helyszínén, annak elkövetőjétől származó DNS-sel.

Az NNI kérésére a szlovák hatóságok lakhelyén, a felvidéki Léván őrizetbe vették Rohácot, majd hamarosan kiadták őt Magyarországnak. A nyár elején kiderült, hogy a férfi meggyanúsításából máig sem tisztázott módon az emberölés mellől kimaradt a lőszerrel és lőfegyverrel visszaélés bűntette, ezért Magyarországnak újabb kiadatási kérelmet kellett benyújtania Szlovákiának.

A Budapesti Központi Kerületi Bíróság szerint 14 év után is reális annak az esélye, hogy a Fenyő-gyilkosság mögött álló erők megpróbálják meghiúsítani a mostani büntetőeljárást. A kiadatás elbírálásának tényéről Fülöp Tamás, Rohác ügyvédje még nem kapott hivatalos értesítést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.