A szélsőjobb elszámoltat Kárpátalján

Három telefonszámból és egy e-mail címből álló forródrótot létesített kedden Kárpátalján a Pravij Szektor (Jobboldali Szektor), amelyen a megbukott ukrán hatalom híveiről és tevékenységükről lehet bejelentést tenni.

A Jobboldali Szektort Kárpátalján képviselő Karpatszka Szics nevű szervezet közlése szerint a forródrót létrehozására azért volt szükség, mert „forradalmi törzséhez” sok állampolgári bejelentés érkezik. A vonalakon mozgósítási ügyeket és segítségnyújtási kérdéseket illetően is lehet érdeklődni – adta hírül a mukachevo.net munkácsi hírportál.

Olekszandr Szacsko, a Pravij Szektor kárpátaljai vezetője hétfőn nyilatkozatot tett közzé az interneten, amelyben arra kérte az állami hivatalnokokat, hogy felmondásukat ne a szervezetnek nyújtsák be, mert az nem illetékes munkaügyi kérdésekben. Közlése szerint a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal számos főosztályvezetője a szervezetnek címezve írta meg felmondó levelét.

A kárpátaljai Pravij Szektor azzal keltett Ukrajna-szerte feltűnést, hogy a múlt szombaton Ungváron őrizetbe vette, kihallgatta, majd tisztségéről lemondatta és Kárpátaljáról kiutasította a csapi vámhivatal parancsnokát. Előzőleg a hivatalnokot a szervezet tagjai ragasztószalaggal egy oszlophoz kötözték a Kárpátalja megyei kormányzósági épület előtt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.