A repülőn repült a külügyminiszternő

A Varsó melletti Willanów kastélyban tartott hármas lengyel-német-francia csúcs fő szenzációja, hogy Nicolas Sarkozy útban a lengyel főváros felé elbocsátotta külügyminiszterét. A külügyminiszter asszony nem győzött bocsánatot kérni a repülőúton.

A francia diplomácia eddigi vezetője már részt sem vett a találkozón. Ezeknek a sora most újult fel, miután új köztársasági elnöke lett Lengyelországnak. Lech Kaczynski, aki tavaly április 10-én tragikus repülőszerencsétlenség áldozata lett az oroszországi Szmolenszkben, ugyanis megszakította a hármas tárgyalások folyamatát.

Michelle Alliot-Marie-t már hosszabb ideje támadta a francia sajtó, különösen Tunéziával kapcsolatos nyilatkozatai miatt. Kiderült róla, hogy még a tüntetések idején is Ben Ali (az elűzött diktátor) országában töltötte téli vakációját. Amikor Sarkozyt a sajtóértekezleten kérdezték külügyminisztere felől, kitérő választ kaptak az újságírók. A hírről beszámoló Gazeta Wyborcza diplomáciai forrásokra hivatkozik, amelyek szerint Sarkozy a hazafelé vezető repülőúton még vissza is vonhatja a menesztést. A lap értesülése szerint az ügy kimeneteléről az elkövetkezendő napokban számolnak majd be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.