A republikánus elnökjelöltek majdnem agyonverték egymást

Hiába álltak kilencen a kamerák előtt a republikánus elnökjelölt-aspiránsok csütörtök esti vitáján, az eseményt ismét az egykori massachusettsi kormányzó, Mitt Romney, és a texasi kormányzó Rick Perry közötti párbaj határozta meg.

Hiába álltak kilencen a kamerák előtt a republikánus elnökjelölt-aspiránsok csütörtök esti vitáján, az eseményt ismét az egykori massachusettsi kormányzó, Mitt Romney, és a texasi kormányzó Rick Perry közötti párbaj határozta meg.

Míg a Floridában megrendezett, három héten bellül immár a harmadik vita során a többi politikus próbált egyáltalán csak szóhoz jutni, addig Perry és Romney között olyan feszültség alakult ki, hogy Joe M. Huntsman, Utah állam korábbi kormányzója megjegyezte: a végén még agyonverik egymást.

A The New York Times tudósítása szerint azonban egyikük sem került ki győztesként a párharcból: Perry nem tudta teljesen szétzilálni Romney nyugodtságát, és Romneynak sem sikerült egyértelműen visszavetnie a hihetetlen gyorsan nagy népszerűséget szerzett Perry lendületét.
 
Ismét fontos téma volt az oktatás: Mitt Romney újra előhozta, hogy Texasban az államon belül élőknek kialakított kedvezményes tandíjat fizetik a főiskolákon az illegális bevándorlók gyermekei is. Perry a közönség hurrogása közben is megvédte döntését, mondván, az akaratuk ellenére, szüleik által az államba hozott gyerekek nem tehetnek illegális státuszukról. Szerinte azoknak, akik nem oktatnák őket, „egyszerűen nincs szívük."
 
A Fox News, a Google és a floridai republikánusok által szponzorált esemény ötezer nézője gyakran nyilvánította ki hangosan nemtetszését a vita közben és kérdezhettek is. A YouTube videómegosztón feltett kérdésekből is válogattak a Fox News tévécsatorna műsorvezetői, akik igyekeztek a többi jelöltet is megszólaltatni, nem sok sikerrel. 

Rick Perry és Mitt Romney kézfogása a vita előtt. Romney nem tud kitörni az árnyékból
Texas Governor Rick Perry (L) shakes hands with former Massachusetts Governor Mitt Romney after the Republican Party of Florida presidential candidates debate in Orlando, Florida, September 22, 2011. REUTERS/Scott Audette (UNITED STATES - Tags: POLITICS ELECTIONS)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.