A rendőrség lecsapott a New York-i „kakasviadal-maffiára”

A New York-i rendőrség végrehajtotta minden idők legnagyobb illegális kakasviadal elleni műveletét, amely során mintegy háromezer kakast foglaltak le.

A rendőrség tegnap késő este, New York több helyszínén is a viadalok kellős közepén csapott le a bűnszervezetekre. A BBC szerint több ezer megsarkantyúzott kakast találtak zsákokba tömve. Queensben egy bolt pincéjében lepték meg az embereket, akik havonta kétszer gyűltek össze, hogy a harcoló kakasokat nézzék, illetve licitáljanak rájuk (a legnagyobb fogadások elérték a 7300 eurós összeget is).

az Egyesült Államokban is széles körben elterjedt
Roosters jump during a fortnightly cockfighting match at the La Maria cockfighting ring in Cartagena September 1, 2012. REUTERS/Joaquin Sarmiento (COLOMBIA - Tags: ANIMALS SOCIETY)

Az állatok szervezetébe állítólag teljesítménynövelő szereket is befecskendeztek, hogy agresszívebbek legyenek. A rendőrség hetven embert őrizetbe vett, kilenc személyt pedig bűncselekmény alapos gyanúja miatt letartóztatott. New York államban, ha valaki kakasviadalt rendez vagy részt vesz benne, illetve ha a helyszínen találnak nála harci kakast, akár négy év börtönre is ítélhetik, illetve 18400 eurós bírságot is kaphat.

New York főállamügyésze, Eric Schneiderman szerint a nyomozás során nyilvánvalóvá vált, hogy a kakasviadalok még most is népszerű „szórakozásnak” számítanak, amelyek számos más bűncselekményhez is elvezetnek.

„A kakasviadal kegyetlen, erőszakos és barbár tevékenység, amely során kínozzák az állatokat, veszélybe sodorják az emberek egészségét és biztonságát, valamint elősegíti más bűncselekmények elkövetését” – idézi a BBC Schneidermant.

Az „Operation Angry Birds” nevet viselő hadművelet során queensi, brooklyni és ulsteri célpontokra csaptak le, és a főállamügyész rámutatott, hogy New York államban még soha nem volt ehhez fogható bevetés a „kakasviadal-maffia” ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.