A pedofil, aki királyi kegyelmet kapott

A 64 éves spanyol Daniel Galván Vina Marokkóban kapott harminc évet tizenegy gyermek megerőszakolásáért. VI. Mohamed megkegyelmezett neki, de az emiatt kitört véres tümtetések hatására visszakoznia kellett. Kár, hogy Galván ekkor már messze járt.

Marokkóban vasárnap megvonták a királyi kegyelmet attól a spanyol pedofiltól, akit az észak-afrikai ország igazságszolgáltatása tavalyelőtt eredetileg harminc év börtönre ítélt tizenegy gyermek brutális megerőszakolásáért. Az uralkodó, VI. Mohamed nemrég kegyelemben részesítette Daniel Galván Vinát, annak ellenére, hogy a pedofil férfi filmre is vette, amit csinált az áldozataival. A kegyelem hírére Marokkóban tüntetések kezdődtek, a rabati parlament előtt több százan tiltakoztak a király döntése ellen.

Az erőszakba torkolló tiltakozás hatására VI. Mohamed visszakozott, a kegyelmet elvették Galvántól, a hátraarc szépséghibája csak az, hogy az elítélt spanyol pedofil közben már elhagyta Marokkót, pár napja kitoloncolták az észak-afrikai országból. Galván most már állítólag Spanyolországban van, az ügyről Rabat igazságügy-miniszteri szinten akar tárgyalni Madriddal.

VI. Mohamed a múlt kedden több mint ezer elítéltnek adott kegyelmet trónra lépésének 14. évfordulója alkalmából. Az amnesztiával szabadult Galván egyike volt annak a 48 Marokkóban bebörtönzött spanyol állampolgárnak, akikért VI. Mohamed kollégája, János Károly spanyol király kegyelmet kért a júliusi marokkói látogatásán. A rabati királyi palota egyébként azzal mentegette az uralkodót, hogy Mohamed nem tudott Galván bűneiről, mert ha tudott volna, soha nem kegyelmet az elítélt pedofilnak. A  tüntetőket ez vajmi kevésé hatja meg: ahogy egyikük mondta, a kegyelem miatt „nemzetközi szégyen” szállt Rabat fejére, és gyakorlatilag a marokkói gyermekek megerőszakolását legitimálták vele.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.