XVI. Benedek mégis engedélyezné néha az óvszert

Bizonyos esetekben igazolható az óvszer használata az AIDS terjedésének megakadályozása érdekében - jelentette ki első ízben XVI. Benedek egy jövő héten megjelenő könyvben.

A könyvből a Szentszék napilapja, az l'Osservatore Romano közölt ismertetést. A katolikus egyházfő egy német újságírónak, Peter Seewaldnak adott több interjút, és a beszélgetések könyv formájában jelennek meg.  A könyvet, amelynek címe: „A világ fénye: a pápa, az egyház, és az idő jelei", kedden mutatják be a Vatikánban.

A katolikus egyház régóta ellenzi az óvszert, mint a mesterséges fogamzásgátlás egyik módját. A Szentszéket élesen bírálták az AIDS-kérdésben elfoglalt álláspontja miatt.

A pápa szerint a prostituáltaknak, akik számára a fogamzásgátlás nem központi kérdés, az óvszer használata nem jelent erkölcsi problémát. Az AIDS-fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében ezekben az esetekben igazolható a kondom használata. Hozzátette ugyanakkor, az óvszer nem az igazi megoldás arra, hogy a HIV-fertőzés (humán immunhiány vírus) "ördögével" megbirkózzanak. Hangoztatta ugyanakkor, hogy az egyház véleménye szerint az egyetlen biztos megoldás az önmegtartóztatás és a házastársi hűség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.