A pápa 2012-ben Kubába látogat

XVI. Benedek a kommunista ország vezetőjével, Raul Castróval is találkozik, és úgy tervezi, hogy Kuba után Mexikót is útba ejti.

Ez lesz a második olyan alkalom, hogy a kommunista országba katolikus egyházfő látogat -  az első és eddigi utolsó pápa, aki a szigetre tette a lábát, II. János Pál volt 1998-ban, írja a BBC.

XVI. Benedek december nyolcadikán a Piazza di Spagnán celebrált misét Rómában
REFILE - ADDING ITALIAN NAME OF LOCATION Pope Benedict XVI waves as he arrives for the Immaculate Conception celebration prayer in Piazza di Spagna (Spain's Square) in downtown Rome December 8, 2011. REUTERS/Alessandro Bianchi (ITALY - Tags: RELIGION TPX IMAGES OF THE DAY)

A Vatikán azt mondja, hétfőn jelentik be az egyházfő útjának pontos dátumát, kubai egyházi vezetők szerint pedig a tervek közt szerepel, hogy Benedek kormányhivatalnokokkal is találkozzon, többek közt Raul Castro államfővel. Az út valódi célja azonban nem más, mint hogy a pápa meglátogassa Kuba védőszentjét, a Caridad del Cobre-i Szent Szüzet.

A kubai katolikus egyháznak nagy szerepe volt abban, hogy tárgyalások útján sikerült elérnie, hogy az elmúlt években több politikai foglyot is szabadon engedjenek. A kubai püspöki konferencia feje, Jose Felix Perez szerint a szentatya „különleges érdeklődéssel fordul Kuba népéhez, akiknek társadalmi életkörülményeire is kíváncsi.” A Vatikán szerint Benedek útja során meg akarja látogatni Mexikót is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.