A németek megmérgezték Bushékat?

Az eseményre kínos fényt vető rejtélyes gyomorrontás tört ki az amerikai first ladyn és férjén, George W. Bushon a 2007-es, heiligendammi G8- csúcson. Pedig Angela Merkel német kancellár vendéglátóként mindent elkövetett, hogy a nemzetközi vendégsereg jól érezze magát: elvitte őket szűkebb hazájába, majd a kelet-német tengerpartra, Az étkezésre külön ügyeltek.

Ám az amerikai vendégeknek megfeküldte a gyomrát a német koszt. Olyannyira, hogy George Bush akkori amerikai elnök több találkozót kénytelen volt lemondani, és Nicolas Sarkozy francia államfőnek alig tudott kezet nyújtani egy kétoldalú eszmecserén, mert lábra sem bírt állni.

Felesége Laura Bush nemsokára megjelenő memoárjában viszont arra utal, hogy nem lehet véletlen a gyomorrontás. A szokatlan vírus ráadásul csak az amerikai delegációt támadta meg. A CNN által megszerzett kéziratban a voplt first lady azt sejteti, hogy egyenesen megmérgezték őket – hogy miért, azt az olvasók fantáziája bízza. A delegáció orvosa és a titkosszolgálat is vizsgálódott az ügyben, de nem találtak egyértelmű nyomokat. A német sajtó egyelőre nem kommentálta az értesülést, A kancellári hivatal sem gondolta, hogy el kellene határoldni a német konyhát dehonesztáló vádaktól. 

George W. Bush gyomrát megfeküdte a kancellári menü
U.S. President George W. Bush laughs with German Chancellor Angela Merkel and Russian President Vladimir Putin during a group photo at the G8 Summit in Heiligendamm, Germany June 8, 2007. REUTERS/Kevin Lamarque (GERMANY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.