A németek már nyomtatják a márkát?

A német központi bank már elkezdte nyomtatni az ország euró előtti fizetőeszközét – adta hírül a Daily Express.

A brit lap megjegyzi, hogy a németek már az euró 1999-es bevezetésekor is szkeptikusak voltak, hiszen a márka akkor a világ egyik legstabilabb valutája volt; sokan úgy néztek rá, mint a II. világháború utáni gazdasági fellendülés egyik szimbólumára. hogy egy nemrég kormányzati megbízásból készített felmérés szerint a megkérdezettek közel háromnegyede, 71 százaléka úgy véli, hogy az eurónak „nincs jövője”, 68 százaléknyian pedig azt gondolják, hogy a Görögország megmentésére irányuló kísérletek hiábavalóak, és úgysem érik el a kívánt hatást.

Az euróban csak a válaszadók 19 százaléka bízik; több mint ötven százalékuk szerint a megoldás az lenne, ha Görögországot kipenderítenék az euróövezetből. E társadalmi hátszéllel maga mögött nem meglepő, hogy a németországi szociáldemokrata ellenzék már Angela Merkel kormányának bukásán spekulál - írja a Daily Express.

Németország esetleges kilépése az euróövezetből történelmi lépésnek számítana, és mélyítene az EU legnagyobb országai közötti szakadékon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.