A Moszad ölje meg Obamát - javasolta egy atlantai zsidó lapkiadó

Küldjék Obamára az USA-ban lévő Moszad-ügynököket és öljék meg, ha ettől függ Izrael fennmaradása. Röviden ezt javasolta egy friss cikkében egy atlantai zsidó lapkiadó.

A véleménycikk pillanatok alatt bejárta a globális sajtót, tiltakozásra késztette az amerikai zsidó és az izraeli politikusokat, s némi elégedettséggel töltötte el az arab és a muzulmán sajtót.

Obamát palesztinként ábrázoló, antiszemitának nevező poszter Jeruzsálem ultra-ortodox negyedében
An ultra-Orthodox Jew walks past posters hung up by far right activists depicting U.S. President Barack Obama, in Jerusalem June 14, 2009. REUTERS/Baz Ratner (JERUSALEM POLITICS CONFLICT)

Andrew B. Adler, aki az Atlanta Jewish Times január 13-i számában tette közzé cikkét, amire pénteken figyelt fel egy pletyka-honlap. Adler arra a következtetésre jutott, hogy „ki lehet kapcsolni Obamát”, amennyiben nem hajlandó megfelelően reagálni arra, ha Irán atomfegyverhez jutna, s ezzel veszélyeztetné Izrael lakosságát.

A felháborodás hulláma elsöprő. Abraham Foxman, a Rágalmazás Elleni Liga (ADL) igazgatója azt mondta, hogy a bocsánatkérés nem tudja a rombolást orvosolni. Foxman szerint Adler alkalmatlan egy újság irányítására. Az egyik országos amerikai hírtévé, a Fox News azt írta, hogy az elnök biztonságáért felelős titkosszolgálat vizsgálja a cikket.

Adler ugyan többszörösen kifejezte sajnálkozását, visszavonta és megbánta a cikket, de a vihart ez nem enyhítette.

A tel-avivi Haarec blogjában azt írták: Adler ugyan hülye, de nincs egyedül. Más elemzők rámutatnak, hogy az „Izrael az első” jelszavával fellépő csoportok képesek komoly befolyást gyakorolni az előválasztáson egymással hadakozó konzervatív republikánus politikusokra. Ezek retorikája pedig bizonnyal hatást gyakorol az amerikai döntéshozókra is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.