A Moldovai Köztársaságban bevezetik a kasztrálást

A Moldovai Köztársaságban július 1-jétől minden olyan elkövetőt kasztrálni kell kémiailag, aki 15 évesnél fiatalabb gyerek ellen követ el szexuális bűncselekményt.

Egy új törvény szerint a Moldovai Köztársaságban minden olyan moldovai és külföldi elkövetőt kémiailag kasztrálni kell, aki 15 évesnél fiatalabb gyerek ellen követ el szexuális bűncselekményt. A törvény július elsején lép életbe.

A törvénnyel a moldovaiak szeretnék elrettenteni a külföldi pedofilokat. A moldovaiak ugyanis attól félnek, hogy a külföldi szexturisták célpontjává válnak, az elmúlt két évben ugyanis kilenc gyerekek ellen elkövetett szexuális bűncselekményből öt esetben külföldiek voltak az elkövetők.

Az alkalmazott eljárás, a kémiai kasztráció azt jelenti, hogy az elítéltnek olyan hormonkezelést adnak, amelytől három hónapra leáll a tesztoszteron-termelése, ezzel csökkentve a szexuális késztetést. Néhány parlamenti képviselő azonban megkérdőjelezi az eljárás hatékonyságát, mivel a folyamat visszafordítható.

Lengyelországban még 2009-ben bevezették a kémiai kasztrációt azokkal szemben, akik azonos neműek ellen követtek el szexuális bűncselekményt, és Oroszországban is nemrég döntöttek egy hasonló intézkedésről.

Az Amnesty International nem hagyta szó nélkül a döntést: a szervezet szerint sérti a személyiség fizikai és mentális integritáshoz való jogát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.