A miniszterelnök nyugtatja a síitákat

Vasárnap Beludzsisztán nyugati tartomány fővárosába, Kvettába utazott Radzsa Pervez Asraf pakisztáni miniszterelnök, hogy találkozzon a síita hazara közösség vezetőivel, és csillapítsa az indulatokat az ellenük irányuló terrorhullám nyomán.

Előzőleg síita tüntetők a terrorcselekményben meghalt hozzátartozóik holttesteit tartalmazó mintegy ötven koporsóval torlaszoltak el egy forgalmas utat, hogy a kormányt a közbiztonság javítására és a tartományi elöljárók leváltására bírják rá. A Reuters rámutat, az iszlám hagyomány szerint a halottakat mielőbb el kellene temetni, ám a családtagok ezt a zord időjárással is dacolva, virrasztva tagadják meg, ami végső elkeseredésüket fejezi ki. Szombaton a tüntetők visszautasítottak egy kormányküldöttséget, mert nem érték be a vallási ügyek miniszterének személyével.

Az országban az elmúlt napokban robbantásos merényletsorozatot követtek el: több mint száz ember halt meg. Kvettában a kisebbségi síiták negyedében két pokolgép is robbant, összesen 86 áldozatot szedve.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.