A megmaradt ételt is felszolgálják a kínai katonáknak
A katonáknak ezután számítaniuk kell arra, hogy az egyes étkezéseknél megmaradó ételt egy későbbi étkezésnél, más ételben újra megkapják.
A rendelkezés szerint például a meghagyott főtt rizst újra fel kell használni: sülve, tojással. A gőzölt cipóhegyek sem mehetnek veszendőbe, csakúgy, mint az el nem fogyasztott zöldségek. Utóbbiakat savanyítani kell vagy előételnek elkészíteni - áll az útmutatóban.
A katonáknak arra is felhívják a figyelmét, hogy ünnepi étkezéseken se fogyasszanak drága, különleges ételeket, felejtsék el a luxuslakomákat. A hadsereg által fenntartott szállodákban megszüntetik a minimális költés követelményét, és megtiltják a fogadások költségeinek ellátásként történő elszámolását.
A takarékosság és a hivalkodó külsőségek visszaszorítása terén a hadseregben "jelentős tartalékok" rejlenek - olvasható a Hszinhua hírügynökség beszámolójában, és emlékeztetnek arra, hogy Kína 2011. évi költségvetéséből hivatalosan 93 milliárd dollárt kapott a hadsereg, egyebek között 2,3 millió katonájának étkeztetésére.
2012-ben a kínai védelmi költségvetés éves viszonylatban 11,2 százalékkal, 106 milliárd dollárra nőtt.