A megbuktatott elnökkel szimpatizáló kungfubajnoktól elvették érmeit

Elakadt tegnap a Muzulmán Testvérek három vezetőjének a pere, miután a bírók lelkiismereti okokból visszaadták megbízatásukat – írta a BBC.

Mohammed Badie-t és két segítőjét, valamint a mozgalom további 30 tisztségviselőjét azzal vádolják, hogy a leváltott Mohammed Murszi elnök ellen tüntetők meggyilkolására bujtogattak. Az AP szerint azért léptek vissza a bírók és kell újrakezdeni a pert, mert a hatóságok biztonsági kockázatokra hivatkozva nem voltak hajlandóak a tárgyalóterembe szállítani a vádlottakat. A bírók szerint viszont nem lehet „papíron” tárgyalást tartani.

Mindez azért is érdekes, mert hamarosan, november 4-én kezdődne magának a volt elnöknek, Murszinak a pere. Őt is azzal vádolják: erőszakra buzdított a 2012. decemberi, az elnöki palota előtti véres összecsapások során. Murszi egyébként már bejelentette: nem hajlandó semmilyen bíróság döntését elfogadni.

Közben az egyiptomi hatóságok állítólag megfosztották aranyérmeitől Mohammed Jusszef kungfubajnokot, s eltiltották, hogy nemzetközi versenyen képviselje Egyiptomot. A hozzátartozók közlése szerint az egyiptomi bajnok azzal váltotta ki a hatóság haragját, hogy egy oroszországi tornán Murszival szolidarizáló trikót viselt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.