A Manchester United bocsánatot kért a „horogkereszt” miatt

Egy hírlevél logója sikerült kétértelműre a szintén a nácizmust idéző jelszó, a New Order mellett.

Hivatalosan is bocsánatot kért a Manchester United FC futballklub vasárnap a heti hírlevele miatt, azután, hogy a klub rengeteg bírálatot kapott a hírlevél logója és a címe miatt. Az MUFC betűszóból kialakított ábra a kritikusok szerint ugyanis túlságosan emlékeztet egy horogkeresztre, ami önmagában talán nem volna baj, ha mellette nem virítana ott a szintén a nácizmust idéző jelszó, a New Order.

A klubvezetés vasárnap emailben kért bocsánatot a rajongóktól, azt állítva, hogy a bírálatok ellenére „teljességgel akaratlan” párhuzamról van szó. „Amíg a hírlevél címe a hasonnevű zenekarra és a klub fiatal futballistagenerációjára utal, felhívták a figyelmünket arra, hogy a kísérő ábra egy horogkeresztre emlékeztet, amely a New Order más jelentéseivel együtt sérelmeket keltett. Ezekért a klub feltétel nélkül bocsánatot kér” – hangzik az email. A klub kommunikációs igazgatója, David Sternberg már nem volt ennyire diplomatikus. Ő a Twitteren azt írta, a hírlevél tévedés, a klub vezetősége pedig megtette a szüksége lépéseket az ügyben.

Ami az említett zenekart, a New Ordert illeti, azon kívül, hogy a neve a náci ideológiával kacérkodik, semmi köze a hitleri Németországhoz – ahogy a nevén kívül nem volt az elődjének, a Joy Divisonnek sem.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.