A Közel-Keletre készül Hillary Clinton

Jövő héten Ciszjordániában és Izraelben tesz hivatalos látogatást az amerikai külügyminiszter – derült ki egy magas rangú palesztin illetékes hétfői nyilatkozatából.

Jövő héten Ciszjordániában és Izraelben tesz hivatalos látogatást az  amerikai külügyminiszter – derült ki egy magas rangú palesztin illetékes hétfői nyilatkozatából.

Hillary Clinton útját március 3-4-re tervezik – közölte Száeb Erekát, a közel-keleti béketárgyalásokon részt vevő palesztin küldöttség tagja. Ez lesz az új washingtoni kormányzat  külügyminiszterének első hivatalos látogatása a térségben.

Clinton Egyiptomból utazik a palesztin területekre és Izraelbe.  A Gázai övezet megsegítésére szervezett nemzetközi adományozói konferencián vesz részt az észak-afrikai arab országban.

A külügyminiszter előtt még ezen a héten Ciszjordániában Mahmúd Abbász palesztin elnökkel tárgyal George Mitchell, az amerikai elnök közel-keleti különmegbízottja.
Mindkét diplomatával a még megalakítás előtt álló új „izraeli kormány várható programjáról tárgyalunk majd és arról, hogy az milyen mértékben fogja tiszteletben tartani a korábbi megállapodásokat, a kétállami megoldást és a zsidó telepek bővítésének leállítását” – mondta Erekát Prágában.

Abbász világossá fogja tenni Washington előtt, hogy az izraeli kormányt nem fogja partnernak tekinteni, ha az nem tartja tiszteletben a fölsoroltakat – fűzte hozzá. A magas beosztású palesztin illetékes a palesztin elnök vezette palesztin küldöttség tagjaként utazott a cseh fővárosba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.