A prostituált szerint idióták voltak Obama emberei

A nő egy kolumbiai rádiós műsorban pakolt ki. Szerinte az ügynökök idióták voltak, hiszen bármilyen információt könnyű zerrel megszerezhetett volna.

– Ha a titkosügynökök ilyen idióták voltak, milyenek lehetnek a nyomozók! – mondta Dania Londono Suarez, akit a Secret Service ügynökség prostituáltbotrányával kapcsolatban az amerikai nyomozók nem kerestek meg, a háza környékét azonban ellepték az újságírók. Peter King amerikai képviselő ki is fejezte méltatlankodását az ügyben. Ő sem érti, hogy a vizsgálatot végzőknek hogy nem sikerült eddig felkutatniuk a nőket, ha a médiának ez, úgy látszik, nem okoz gondot.

A prostituáltbotrány még akkor robbant ki, amikor 12 katona és az elnök biztonságáért felelős Secret Service 12 embere 21 prostituáltat vitt fel kolumbiai szállására Cartagenában, amikor a kolumbiai városban Obama elnök látogatásának biztosítását készítették elő. Noha a türelmi zónákban Kolumbiában a prostitúció legális, annak igénybevételét az amerikai katonai szabályzat egyértelműen tiltja.

A 21 prostituált egyike egy kolumbiai rádiónak adott interjút. Elmondta, hogy ha kém lett volna, és titkos információt akart volna szerezni, nem lett volna nehéz dolga. Mivel az ügynök egész éjjel aludt, átolvashatta volna az összes dokumentumot, ami a szobában volt. A nő egyébként nem érti, hogy engedhették meg a testőrök, hogy ez megtörténjen. Mikor a férfi nem akarta rendesen kifizetni, Dania azzal fenyegetőzött, hogy hívja a rendőrséget, de az ügynök ezzel sem törődött. Amúgy a nő szerint a testőr nem említette, hogy Obamát védi, és a szobában is csak egy egyenruhából tudott arra következtetni, hogy hivatalos személy lehet. Dania beismerte, ha tudta volna, hogy Obama testőréről van szó, nem csinált volna ekkora felhajtást az ügyből. A botrány ugyanis teljesen tönkretette az életét, és fél az ügynökök bosszújától is.

Mindeközben a vizsgálat befejeződött, így nemsokára eldőlhet az ügyben érintett amerikai fegyveres erők 12 tagjának sorsa. A régióért felelős amerikai déli parancsnokságot irányító Douglas Fraser tábornok napokon belül dönt arról, hogy elfogadja-e a jelentést, vagy visszaküldi, és további nyomozást kér.

A Secret Service érintett ügynökei közül 8-an már kiléptek a szolgálat kötelékéből, egynek megvonták a biztonsági jogosultságát, hármat pedig felmentettek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.