A kolera átlépte a határt

Meghaladta a négyezret a kolera regisztrált (!) áldozatainak száma Zimbabwéban, ahol eddig nyolcvanezer embert döntött ágynak a járvány, amely új fázisába lépett azzal, hogy immár a szomszédos Dél-afrikai Köztársaságban is terjed.

A helyi egészségügyi hatóságok hangsúlyozzák: kézben tartják a helyzetet, ennek ellenére november óta már hatvan ember életét vesztette, s több mint tizenkétezren megfertőződtek a kolera vírusával, különösen a zimbabwei határhoz közel eső, északi területeken.

Nem lehet azonban tudni, hogy az áldozatok és a betegek között hányan lehetnek a politikai terror, a mérhetetlen szegénység elől menekülő zimbabweiek, akik esetleg már a határon túlról hozták magukban a vírusfertőzést.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Barbara Hogan dél-afrikai egészségügy-miniszter szerint ez az agresszíven fertőző, ám megfelelő körülmények között ma már könnyen gyógyítható betegség azért terjedhetett el hazájában (is), mert az emberek a kis falvakban a folyók, patakok tisztítatlan vizét isszák, tehát a járványért nem egyedül a Zimbabwéban uralkodó áldatlan állapotok a felelősek.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.