A kalózok szabadon engedték a márciusban elrabolt norvég teherhajót

A szomáliai kalózok szabadon engedték pénteken a március 26-án elrabolt, norvég tulajdonban lévő Bow-Asir nevű teherhajót, amelynek 27 fős legénysége ép és egészséges. A kalózok állítása szerint váltságdíj ellenében engedték el a hajót.

A bahamai zászló alatt közlekedő és 20 ezer tonna vegyi anyagot szállító hajó a Salhus Shipping társaság tulajdonában van. A társaság közleménye szerint a jármű szabad, de még mindig veszélyes vizeken tartózkodik. Elengedésének körülményeiről a társaság szóvivője nem volt hajlandó többet közölni.

A Bow-Asirt 16-18 kalóz támadta meg és kerítette hatalmába március 26-án a szomáliai Kismaayótól 250 tengeri mérfölddel keletre. Legénysége a norvég kapitányból, 19 Fülöp-szigeti, öt lengyel, egy orosz és egy litván matrózból áll.

Egy kalóz telefonon elmondta a brit hírügynökségnek, hogy a hajó tulajdonosa váltságdíjat fizetett a támadóknak a hajó szabadon engedéséért. "A hajón tartózkodó kalózok átvették a váltságdíjat, és most mindannyian itt vannak velem Haradheerében" - mondta a beszélő.

Meg nem nevezett források 2,4 millió dollárra becsülik a szóban forgó váltságdíjat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.