A Jobbik Kolozsváron is keresi a nemzeti radikálisokat

Erdélyben ez a nyolcadik pártszerveződés.

Megalakult a Jobbik Kolozs megyei csoportja – tudta meg az itthon.ma erdélyi hírportál. Erdélyben ez a nyolcadik ilyen szerveződés. A pénteki alakuló ülésen jelen volt Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik külhoni felelőse is, aki szerint a többi régióhoz hasonlóan a Kolozs megyei tagok feladata sem az lesz, hogy beleszóljanak a helyi politikai küzdelmekbe. „Az alakuló ülésen azt kértem új tagjainktól, hogy helyi információkkal, az itt élő magyarság problémáinak közvetítésével segítsék minél hatékonyabbá tenni parlamenti munkánkat, illetve minél több magyar emberrel ismertessék meg tevékenységünket és programunkat” – nyilatkozta a portálnak Szávay.

A Jobbik Kolozs megyei vezetője Erdély Béla történész-politológus, aki Sepsiszentgyörgyről ingázik Kolozsvárra. Nyilvánvalónak tartja, hogy egyetemi város lévén Kolozsváron is „bőven találni nemzeti radikális szimpatizánsokat”.

A Jobbik szintén Erdélyben, a partiumi Szatmárnémetiben kezdte meg határon túli pártépítését 2013 januárjában. Azóta Délvidéken, Kárpátalján és Felvidéken is megalakultak a párt helyi szervezetei.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.