A francia szocialistáknak sem tetszik a pénteki EU-megállapodás

Megválasztása esetén újratárgyalná a múlt heti EU-csúcson az új kormányközi szerződés tervezetéről született megállapodást és kiegészítené a neki hiányzó elemekkel Francois Hollande, a franciaországi szocialisták elnökjelöltje.

A politikus az RTL rádióállomásnak nyilatkozott hétfőn; arra a kérdésre, hogy elkötelezné-e magát a megállapodás mellett, ha elnökké választanák, azt mondta: azt alaposan megvizsgálná, egyelőre nincs semmilyen rögzített határidő, a dokumentumnak márciusig kell elkészülnie.

Hozzátette, amennyiben megválasztanák államfőnek, újratárgyalná ezt a megállapodást, hogy abba beillesszék a számára jelenleg hiányzó - a piacok hatékonyságával kapcsolatos - elemeket. Hollande idesorolta az Európai Központi Bank beavatkozásával, az eurókötvényekkel és az uniós pénzügyi mentőalappal összefüggő kérdéseket, vagyis azokat, amelyeknek választ kell adniuk a piac nyomására. Az előbbiekhez sorolta végezetül a szocialista elnökjelölt a növekedést.

Hollande, amennyiben elnöknek választanák, az időközben megújuló parlamenttel a közpénzek programozására az egyensúlyhoz való, 2017 végéig történő visszatérés ügyében rendkívül konkrét törvényt szavaztatna meg.

Francois Hollande (jobbra) a francia Szocialista Párt elnökjelöltje Elio Di Rupo (balra) belga miniszterelnökkel november 30-án, Brüsszelben. Konkrétumokat akar
Francois Hollande (R), France's Socialist Party candidate for the 2012 French presidential election, walks with Belgium's Francophone Socialist party (PS) President Elio Di Rupo (L) before their meeting in Brussels November 30, 2011. REUTERS/Francois Lenoir (BELGIUM - Tags: POLITICS ELECTIONS)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.