A feszültség a tetőfokán Bangkokban

Több száz thaiföldi rendőr megrohamozta péntek reggel Bangkok üzleti negyedében a kormányellenes tüntetők barikádját, majd anélkül, hogy összecsapás alakult volna ki közöttük, visszavonult.

A rendőrök előzőleg felszólították a vörös ingeseket, hogy bontsák el védművüket. Ők nem engedelmeskedtek, sőt leöntötték benzinnel a főleg autógumikból álló halmokot - jelentette egy fotóriporter a helyszínről. Később a tüntetők visszavonultak táborukba.

Több száz thaiföldi rendőr megrohamozta Bangkok üzleti negyedében a kormányellenes tüntetők barikádját
Anti-government 'red shirt' protesters shout at riot police from their barricade as police approach them in Bangkok's Silom business district April 23, 2010. Hundreds of Thai riot police confronted anti-government protesters at a barricade in Bangkok's business district on Friday, a day after grenade attacks in the area killed three people, but later pulled back without violence. REUTERS/Vivek Prakash (THAILAND - Tags: POLITICS CIVIL UNREST IMAGES OF THE DAY)

Csütörtök este kézigránátok robbantak az üzleti negyedben, három ember meghalt, több tucatnyian megsebesültek. A rendőrség szerint a vörös ingesek dobták el a gránátokat. Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a sebesültek száma 75, közöttük állítólag külföldiek is vannak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.