A fegyverek ellen lobbizik Bloomberg

Michael Bloomberg 12 millió dollárt költ az elkövetkező hetekben 13 amerikai államban tévéreklámokra.

Michael Bloomberg 12 millió dollárt költ az elkövetkező hetekben 13 amerikai államban tévéreklámokra. New York polgármestere a hirdetésekben az amerikai törvényhozókat, illetve az ő választóikat győzködi majd arról: támogassák a fegyvertartási szabályok szigorítását. Utóbbi a december 14-i newtowni vérengzés után vetődött fel, és Barack Obama is kiállt mellette.

Ám az elnök nagyszabású tervei már múlt héten meghiúsulni látszottak: a szenátus demokrata frakciójának vezetője bejelentette, hogy be sem terjesztik a támadófegyverek tiltásáról szóló javaslatot, mert nincs mögötte elég támogatás.

A szigorítást szorgalmazók most abban reménykednek – így Bloomberg is, akinek reklámjai erről szólnak –, hogy az a javaslat legalább átmegy, amely szerint ezentúl minden fegyvervásárlót ellenőrizni fognak, hiszen jelenleg sok esetben bárki vásárolhat fegyvert anélkül, hogy előéletét ismerhetnék. A fegyverlobbi, az NRA szerint már ez is túl sok bürokrácia, és remélik, hogy Bloomberg „nem tudja megvásárolni” az amerikaiakat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.