A család kivégzésével fenyegetőznek az iszlamisták

Felkerült a YouTube-ra egy videó a Kamerunban elrabolt francia családról.

A felvételen egy fegyveres olvassa fel követeléseiket, a háttérben pedig a négy gyerekből, egy nőből és két férfiból álló francia család látható. A magát a nigériai Boko Haram fegyveres szervezet tagjának mondó emberrabló Nigériában és Kamerunban bebörtönzött, iszlamista foglyok szabadon engedését követeli. A beszélő kijelenti, hogy Franciaország háborút indított az iszlám ellen, és azzal fenyegetőzik, hogy ha nem teljesítik a követeléseiket, akkor kivégzik a túszokat.

A francia turisták elrablása után a francia kormány közölte, hogy talán a Boko Haram szervezet a felelős, és Nigériába hurcolhatták a foglyokat. Felszólították állampolgáraikat, hogy ne utazzanak Észak-Kamerunba, ha pedig már ott vannak, akkor hagyják el a területet.

A héttagú család a kameruni fővárosban, Yaoundéban él. Éppen a Waza nemzeti parkot nézték meg, mikor múlt hét kedden elrabolták őket a motorbiciklin érkező fegyveresek. Pár nappal később felröppent a hír, hogy sikerült őket kiszabadítani, de ezt végül megcáfolták. Pénteken a nigériai erők vadászatot indítottak, hogy megtalálják a túszokat. Francois Hollande francia elnök közölte, hogy együttműködnek a kameruni és a nigériai hatóságokkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.