Nyolcszoros fizetés egy túlélő beszámolójáért

Az Andokban lezunant uruguayi rögbicsapat tagjainak nem fizettek az interjúkért, viszont Életben maradtak címmel film készült róluk. A chilei bányászok már biztosan nem menekülhetnek a média elől.

Az Andokban 1972-ben lezuhant uruguayi repülőgép egyik túlélője szerint a chilei bányászoknak nem lesz könnyű megbirkózniuk a média érdeklődésével. A 38 évvel ezelőtti repülőszerencsétlenség túlélői 72 napon át voltak elzárva a külvilágtól, a 45-ből csupán 16-an élték túl a megpróbáltatásokat, részben úgy, hogy társaik húsát voltak kénytelenek elfogyasztani. Történetükből Életben maradtak címmel megdöbbentő film is készült.

Egyikük, Gustavo Zerbino az El Paísnak most arról beszélt, hogy a chilei bányászok egészen más életbe csöppennek, mint amit korábban megszoktak. Néhány hónapja még egyszerű bányászok voltak, most pedig az egész világ médiaérdeklődésének középpontjába kerültek. - Minket is üldözött a sajtó, de mi nem foglakoztunk vele. Felültünk a motorjainkra, és meglógtunk előlük. A családunk is segített, elrejtett minket az újságírók elől. Nekünk senki sem ajánlott pénzt egy interjúért, de a világ ma sokkal anyagiasabb, úgyhogy vállalják csak bátran, ha akarják.

A bányászok -a légiszerencsétlenség túlélőihez hasonlóan - társaságot alapítottak, amelynek feladata az interjúkérelmek kezelése. Volt akinek 4000 eurót ajánlottak egy exkluzív nyilatkozatért, ami nyolcszorosa a havi fiztetésüknek. Végül megállapodtak, hogy mindenki csak a saját nevében nyilatkozik.

Az orvos végzettségű Zerbino mára bejárta a világot, beszédeket tart a személyes motivációról. - Aki egy ilyen helyzetet túlél, megerősödik, és később minden probléma legyőzésére képes lesz- jósolja

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.