A BZÖ nem találja Haider utódát

Lehet, bár ellenőrizhetetlen, hogy Jörg Haider valóban ifjú sajtósát szánta politikai örökösének, ám úgy tűnik Stefan Petzner számára mégsem jut hely a BZÖ (Szövetség Ausztria Jövőjéért) vezetésében.

Tegnap Herbert Scheibner – volt védelmi miniszter – vette át a párt elnöki tisztét, igaz, csak ideiglenesen, amíg az országos kongresszus áprilisban  nem hozza meg végleges döntését. A karintiai tartományi szervezet élére Uwe Scheuch, Haider ugyancsak hűséges embere került, és a parlamenti frakció vezetését is más politikus, Josef Bucher nyerte el. A hivatalos bejelentés szerint Petzner maga kérte Scheibnert, hogy vegye át tőle a pártvezetést. Az indoklás szerint rá most igen fontos feladat vár: a karintiai és salzburgi tartományi választás kampányát irányítja.

Tény azonban, hogy Petzner nyíltszíni érzelem kitörései Jörg Haider váratlan halála után sokakban visszatetszést keltettek. Caludia Haider, az elhunyt politikus özvegye is kifejezetten megharagudott, amiért a 27 éves sajtótitkár kétértelmű megjegyzésekkel magasztalta  Haiderhez  (élete legfontosabb emberéhez) fűződő kapcsolatát, amelyet egyedülállónak nevezett.

Bécs

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.