A britek fele támogatná Nagy-Britannia kilépését az EU-ból

A megkérdezett britek 51 százaléka arra szavazna egy esetleges referendumon, hogy Nagy-Britannia lépjen ki az EU-ból. A YouGov brit közvélemény-kutató havonta készít felmérést, az utóbbi fél évben egyre nőtt a kilépést támogatók száma.

A YouGov a The Sunday Times című brit vasárnapi lappal közösen végzett felmérése szerint a megkérdezetteknek csupán 28 százaléka vélekedett úgy, hogy Nagy-Britanniának az EU-ban kell maradnia.

A Yougov havonta készít felmérést Nagy-Britannia uniós tagságának megítéléséről, s az utóbbi fél évben egyre nőtt a kilépést támogatók aránya. Januárban még nem volt különbség a két tábor között: 41 százalék hajlott a bent maradás és ugyancsak 41 százalék a kiválás felé.

Az euróövezet válságával összefüggésben 81 százalék vélekedett úgy, hogy a közös valuta krízisének megoldása fontos a szigetország számára. A megkérdezettek 38 százaléka gondolta úgy, hogy az euró összeomlása rossz hatással lehet a brit nemzetgazdaságra, csak 18 százalék volt ezzel ellentétes véleményen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.