A bíró döntött: elmarad a miniszterelnök lagzija

Elmarad Morgan Tsvangirai zimbabwei miniszterelnök szombatra tervezett fényűző esküvője. Egy bíróság ugyanis azt állítja, a politikus már nős.

A hét elején a bíróság elutasította Locadia Tembo állítását, mely szerint ő lenne a miniszterelnök törvényes felesége. A pár állítólag tavaly novemberben házasodott össze, a nő havi 15 ezer dolláros tartásdíjat követelt a politikustól. Most azonban az egyik bíró a politikus állítólagos neje mellé állt. Elrendelte, hogy egyelőre halasszák el Morgan Tsvangirai zimbabwei miniszterelnök hétvégére tervezett nagyzoló esküvőjét, amelyre az ország vezetőinek többsége hivatalos volt.  

Tsvangirai ügyvédjei most azt akarják elérni, hogy sürgősen változtassák meg a határozatot, és az esküvőt mégis meg tudják tartani. Pénteken az ügyvédcsapat már megnyert egy ügyet a politikus egy másik volt szeretője ellen, aki azt állította, hogy Tsvangirai házasságot ígért neki.

Elemzők szerint a botrány csak a lejárató kampány része. Ellenfelei mindenképpen be akarják mocskolni Tsvangirai jó hírnevét a jövő évi választások előtt, amikor is Robert Mugabe elnök kihívója lesz. Mások viszont úgy gondolják, a miniszterelnök csak magának köszönheti a bajt, felesége 2009-es halála óta ugyanis számos nőügybe keveredett.

A szombati lagzira Mugabe is hivatalos lenne. A menyasszony a 35 éves Elizabeth Macheka, az elnök Zanu-PF pártjához tartozó politikus lánya. Ha a bíró döntése ellenére a miniszterelnök feleségül venné a nőt, akkor jogilag bigámiát követne el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.