A tragédia helyszínére látogatott a Lufthansa elnöke

Carsten Spohr, a Lufthansa német légitársaság elnöke a francia Alpokban az előző héten történt repülőgép-katasztrófa helyszínén szerdán köszönetet mondott a mentőalakulatoknak, és folyamatos segítséget ígért a jövőben is a 150 áldozat hozzátartozójának.

"Hálásak vagyunk. Nagyon köszönöm" - mondta franciául a Lufthansa vezetője, miután Thomas Winkelmannnal, a Germanwings diszkont-légitársaság elnökével együtt megkoszorúzta az áldozatok emlékére a szerencsétlenséghez legközelebbi településen, Le Vernet faluban felállított emlékművet.

"A segítségünk nem fog véget érni ezen a héten. Addig fogunk segíteni, ameddig csak szükséges" - tette hozzá Spohr, aki azóta védekezésre szorul, amióta kiderült, hogy a német repülőgépet feltehetően szándékosan a hegynek vezető másodpilóta pszichiátriai problémákkal küzdött.

"Azért is vagyunk ma itt a Germanwings és a Lufthansa nevében, hogy megköszönjük a több száz embernek a fantasztikus munkát, amivel az elmúlt héten segítettek nekünk" - mondta a Lufthansa elnöke, külön megemlítve a francia rendőrséget, csendőrséget, hadsereget és az orvosokat, akik az áldozatok azonosításában működnek közre, valamint a helyi lakosokat.

Carsten Spohr reggel helikopteren érkezett a mentőalakulatok központjába, Seyne-les-Alpes-be, majd a környékbeli falvak polgármestereivel együtt a Le Vernet-i iskolában kialakított kápolnában emlékezett az áldozatokra. Ezt követően intézett néhány szót a helyszínen nagy számban megjelent újságírókhoz, de a kérdésekre nem kívánt válaszolni.

A Lufthansa elnöke elmondta, hogy nagyra becsüli a professzionalizmust, az energiát, az empátiát és a szimpátiát, amit a helyszínen tapasztalt. "Mindenki tudja a Lufthansánál, hogy ez a munka mennyire nehéz és időnként veszélyes. Nagyon hálásak vagyunk" - hangsúlyozta.

A Germanwings Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő Airbus A320-as gépe a fedélzeten 150 emberrel március 24-én délelőtt csapódott hegyoldalnak Franciaország déli részén, az Alpokban. A hatóságok eddigi megállapításai szerint a másodpilóta bezárkózott a pilótafülkébe, és valószínűleg szándékosan kormányozta a gépet a hegyoldalnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.