A törvényszék előtt kövezték meg, mert szerelemből házasodott

A pakisztáni Farzana Bibi minden bűne az volt, hogy nem a családja kiszemeltjéhez ment hozzá. Senki nem lépett közbe, hogy megmentse.
A pakisztáni Lahorban kedden halálra köveztek egy nőt, a fellebbviteli törvényszék helyi épülete előtt – írja a BBC. Farzana Bibi minden bűne az volt, hogy a családja akarata ellenére házasodott, és nem ahhoz a férfihez ment hozzá, akit kiszemeltek a jövendőbelijének. A törvényszék épülete előtt összegyűlt tömeg – köztük a 30 éves nő apja, a testvérei és a kiszemelt vőlegény is – botokkal ütötte és utcaköveket hajított rá.

Az ügy még a család feljelentésével kezdődött Bibi férje, egy Mohamed Ikbal nevű férfi ellen, akit azzal vádolták, hogy valójában elrabolta a feleséget. Ez a vád már csak azért is sántított, mert a pár évek óta jegyben járt a családi akarat ellenére tartott esküvő előtt, Bibi pedig kedden be is ment vallomást tenni, amely szerint senki nem rabolta el, a saját akaratából ment férjhez. A család dühe ezután fordult ellene. A helyszínen, a törvényszék épülete előtt belehalt a sérüléseibe. Megkövezésekor senki nem lépett közbe. Az apja már feladta magát, de a testvérei a kiszemelt vőlegényével együtt még szabadlábon vannak.

Pakisztánban évente több száz lányt és nőt öl meg a saját családja hasonló hiúsági – maguk a családok állítása szerint becsületbeli – okokból. Ezeken kívül pedig rengeteg eset van, amelyről a hatóságok egyszerűen nem is szereznek tudomást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.