A török határnál is az IS-t bombázzák

Folytatódtak az Iszlám Állam nevű szervezet elleni amerikai légicsapások Szíriában. A török határ közelében – három hullámban – olyan területeket bombáztak, melyeket a szélsőséges szunniták tartanak ellenőrzésük alatt, köztük Ain-el-Arab városát – írja a Euronews.

Törökország cáfolta azt a sajtóinformációt, hogy török területről szálltak volna fel a gépek.

Az akcióban az Egyesült Államok mellett arab országok vettek részt, köztük Szaúd-Arábia, Jordánia, Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek. Barack Obama az érintett államok vezetőivel tartott egyeztetésen kiemelte, folytatni fogják a támadást.

- Szeretném megköszönni a részvételt. Nyilvánvaló, hogy még nem ért véget az akció, ez inkább a kezdet volt, de biztos vagyok benne, hogy az együttműködés sikeres lesz – hangoztatta az amerikai elnök.

A légitámadásban résztvevő négy ország mellett Katar támogatást nyújtott az akcióhoz, Irán pedig információkat kért a történtekről. A brit parlament pénteken dönthet arról, hogy az ország részt vegyen-e az Iszlám Állam elleni hadműveletekben.

Washingtoni beszámolók szerint a bombázásnak nem volt civil áldozata, azt azonban nem tudták megmondani, hogy pontosan hány terrorista halt meg.

Kiürítette az északnyugat-szíriai támaszpontjait az an-Núszra Front

Kiürítette az északnyugat-szíriai Idlíb tartománybeli támaszpontjait az an-Núszra Front nevű szíriai iszlamista lázadószervezet, miután az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légicsapásokat mért a milícia állásaira - közölte a csoport néhány harcosa szerdán.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű londoni székhelyű civil szervezet arról tájékoztatott, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődő csoportosulás mellett egy másik szíriai iszlamista szervezet, az Ahrar as-Sam brigád is elrendelte több bázisának az evakuálását -írja a Híradó.

 Az amerikai vezetésű nemzetközi koalíció erői kedden kezdtek légi támadásokba a Közel-Keleten előrenyomuló, Iszlám Állam nevű szélsőséges szunnita szervezet szíriai állásai ellen. Az Egyesült Államok a hadművelet keretében csapást mért az an-Núszra Frontra is.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.