Nem kocsiból lőtték le Nyemcovot egy térfigyelő szerint

Egy utcai térfigyelő kamera rögzítette Borisz Nyemcov vezető orosz ellenzéki megölésének pillanatait, de a felvétel ellentmond a rendőrség előzetes feltételezésének.

A videó, amelyet a TV Centr orosz televíziós csatorna mutatott be elsőként szombat késő este, azt sugallja, hogy a gyilkosságot percre pontosan eltervezték. A rendőrség feltételezésével ellentétben az elkövető nem egy gépkocsiból nyitott tüzet a politikusra, hanem valószínűleg lesben állt, és a gyilkosság után autóval menekült el.

A felvételen, ha homályosan is, de látszik, hogy moszkvai idő szerint éjjel fél tizenkettőkor két ember sétál a Kreml lábától a Bolotnaja tér felé vezető Bolsoj Zamoszkvoreckij híd gyalogosoknak kialakított részén. Az úton egy hóeltakarító jármű közeledik feléjük, amely épp akkor érkezik a pár mellé, amikor feltételezhetően a gyilkosság történt. A köztisztasági gépkocsi eltakarja a kamera elől a lövés pillanatát, és csak azt látni, hogy egy férfi kifut a hóeltakarító mögül, és beszáll egy érkező személyautóba.

Az utcai térfigyelő kamera által rögzítettek szerint a hóeltakarító jármű ezt követően néhány méterre a tett helyszínétől megállt, és csak egy ember, valószínűsíthetően Nyemcov partnerének alakja látható, amint odamegy a köztisztasági gépkocsi sofőrjéhez. Több gyalogos, valamint személyautó is elhalad a feltételezhetően akkor már halott Nyemcov mellett, de csak fél tizenkettő után 5, illetve 7 perccel állnak meg az első személyautók egy pillanatra a járdánál, de aztán gyorsan távoznak.

Azt is lehet látni, hogy két férfi elfut a híd alá. Ezt követően a hóeltakarító gépkocsi tovább halad, és 23 óra 42 perckor megjelenik az első rendőrautó. Ekkor tér vissza a két férfi, aki korábban elfutott.

A TV Centrnek szakértők azt mondták, hogy a Bolsoj Zamoszkvoreckij híd nem a legideálisabb hely volt a gyilkossághoz. A profi gyilkosok nem szeretnek olyan helyszíneken dolgozni, ahol több ember megfordul, de a bűncselekmény végrehajtása megtervezettnek tűnik.

A gyilkos feltételezhetően a híd alatt bújt meg, és ott várta be Borisz Nyemcovot - hangzott el a tévében.

Szombat hajnalban az orosz rendőrség illetékese azt közölte, hogy egy fehér személygépkocsiból lőtték le az ellenzéki politikust, akit négy lövedék eltalált, és a helyszínen meghalt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.