A teniszcsillag megbánta, hogy kiállt a skót függetlenség mellett

Andy Murray ugyan nem szavazott a Skócia függetlenségéről tartott múlt hét csütörtöki népszavazáson, de egy közösségi oldalon tett kijelentésével elárulta, hogy melyik oldallal szimpatizál. Tettét azóta megbánta, ugyanis számos fenyegetést kapott az elmúlt napokban.
„Óriási nap ez Skóciának! Az utóbbi napokban olyan negatív volt a „nem" kampány, hogy teljesen megváltozott az álláspontom. Izgatott vagyok az eredmény miatt. Gyerünk, csináljuk meg!" – írta Twitteren Andy Murray többszörös Grand Slam bajnok a népszavazás reggelén. A Skócia függetlenségéről addig csak óvatosan nyilatkozó skót sportolót minden bizonnyal elragadták az érzelmei a referendum napján, azért foglalt ilyen nyilvánvalóan állást a közösségi oldalon.

Ma már ő is valami hasonlóval indokolja a bejegyzést, és a BBC-nek a korábbinál is diplomatikusabban nyilatkozott az egységpárti tábor győzelmével zárult népszavazásról. Az épp Kínában tartózkodó Murray elmondta, hogy véleménye szerint a referendum sokkal erősebbé tette a szigetországot, bízik a skótok döntésében, és alig várja, hogy továbbra is az Egyesült Királyság színeiben versenyezzen. Hozzátette, hogy fantasztikusnak tartja a rekordszintű részvételi arányt, különösen, hogy ő nem szavazhatott, hiszen nem Skóciában él.

A nagy vihart kavart bejegyzésről azonban nem kívánt nyilatkozni a BBC riporterének, csupán annyit mondott, hogy szeretne túllépni a történteken. „Érzelmekkel teli nap volt a skótok, az ország és az Egyesült Királyság számára – nagyon nagy nap volt" – idézte fel Murray, aki azzal exkuzálta magát, hogy elragadták az érzelmek, és így a Twitter-üzenet megfogalmazása sem rá vall.

Sokan azonban nem tudták megbocsátani Murraynak, hogy nyíltan állást foglalt, és gyűlölködő üzenetekkel támadták. Volt, aki a Dunblane-i mészárlást is felidézte, ami Murrayt állítólag a mai napig érzékenyen érinti, mivel az általános iskola diákja volt, amikor egy ámokfutó lelőtt 16 gyereket és egy tanárt.

„Nem akarok belemenni a részletekbe, de nagyon nehéz napok vannak mögöttem" – mondta a sportoló.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.