A Távol-Keletet is elérte farkasordító hideg

Szokatlanul hideg időben van részük a kelet-ázsiai országokban élőknek. A szélsőséges időjárás miatt már hatvanöten haltak meg. Egy dél-kínai városban fél évszázad után esett újra hó.
Tizenhat éve nem volt ilyen hideg Tajvan fővárosában. Tajpejben mindössze négy fok van, és kilenc centiméteres hó van az utcákon, a házak többségében pedig nincs fűtés.

A szélsőséges hideg főleg az idősek között szedi áldozatait, Több mint 40 ember halt meg az időjárás miatt. Normális esetben az év ezen szakában 16 Celsius-fok az átlaghőmérséklet - írja a New York Times.

Japánban is erős havazást tapasztalni. A hideg időben eddig hatan vesztették életüket, köztük egy nő, aki a háza tetejéről zuhant le hótakarítás közben. Az erős havazás miatt forgalmi dugók alakultak ki, és jelentős a fennakadás a vasúti közlekedésben is.

Dél-Kelet-Kínában 1967 óta nem tapasztaltak olyan hideget, mint most. Kantonban ötven év után először esett újra hó. Itt és máshol is rengeteg a fennakadás a közlekedésben, hétfőig négy ember vesztette életét a hideg miatt. Az országos meteorológiai hivatal szerint az elkövetkezendő napokban sem várható javulás az időjárásban.

Hétvégén az Egyesült Államokban is szélsőséges időjárás uralkodott. A Jonas névre keresztelt hóvihar a teljes keleti partvidéket megbénította. Hétfőn néhány városban már visszatért az élet a rendes kerékvágásba, és elkezdtek a vihar utáni helyreállítások is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.