A szlovák házelnököt is műtik, Bugár Béla veszi át a feladatait

Valószínűleg hétfőn műtik meg a pozsonyi országos onkológiai intézetben a szlovák házelnököt, aki az utóbbi hetekben gyomorfájdalmakra és emésztőrendszeri gondokra panaszkodott.

Andrej Danko, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke ezt a TA3 hírtelevízióban saját maga jelentette be. Közölte azt is, hogy a helyettesítésével Bugár Bélát bízta meg, aki a további három alelnökkel felváltva vezeti majd a pozsonyi parlament üléseit.

A házelnök csaknem két héttel ezelőtt fordult panaszaival a kezelőorvosához, aki a hasfalon olyan leletet talált, amelynek a pontos diagnózisát nem tudta megállapítani, ezért tüzetes kivizsgálásra a pozsonyi országos onkológiai intézetbe utalta be. Ott a gyors orvosi beavatkozás mellett döntöttek.

Danko elmondta, hogy a választási kampány során, valamint a voksolásokat követő, feszített tempójú koalíciós tárgyalások kikezdték az ő egészségét is. Közölte azt is, hogy amint megállapítják a pontos diagnózist, közli a nyilvánossággal, miként a műtét lefolyásáról is tájékoztat majd szóvivőjén keresztül.

Szlovákiában három közjogi méltóságból kettő kidőlt. Múlt pénteken sikeres bypass-műtétet hajtottak végre Robert Fico szlovák kormányfőn a pozsonyi Szív-és Érrendszeri Megbetegedések Országos Központjában.

Peter Pellegríni kormányalelnök ugyancsak a TA3 hírtelevízió szokásos vasárnap délelőtt politikai vitaműsorában bejelentette, hogy Fico állapota napról napra szemlátomást javul, semmilyen szövődmények vagy más rendellenességek nem léptek fel nála, ezért joggal bízhatnak abban, hogy néhány héten belül, fokozatosan újra elláthatja kormányfői teendőit. Július 1-jétől fél évre Szlovákia veszi át a soros uniós elnökséget, amelynek betöltésében fontos feladatok hárulnak a miniszterelnökre.

Igor Matovic, az egyik legádázabb politikai ellenfele a Facebookon mielőbbi felépülést kívánt Robert Ficónak, egyúttal azonban felszólította őt, hogy tegyen jót önmagának meg Szlovákiával, és mondjon le. „A kormányfői tisztség sok stresszel is jár, ezért fütyüljön rá. Pénze, más vagyona van elegendő, most nem firtatom, hogy honnan, ezért inkább élvezze az életet" - posztolta az ellenzéki Egyszerű Emberek és Független Személyiségek pártjának elnöke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.