A személyzet újabb tagja perelte be Netanjahu feleségét

A volt alkalmazott szerint az izraeli First Lady egyszer azért szidta meg, mert nem kívánt jó éjszakát. A család szerint lejárató hadjárat folyik ellenük.

Reuters hírügynökségnek eljuttatott jogi akta szerint az asszony többször is megfeddte Guy Eliahut, többek között azért, mert a férfi megjelenése állítólag nem volt elég elegáns, de állítólag olyan is volt, hogy éjfél után magához rendelte a férfit, és felrótta neki, hogy nem kívánt jó éjszakát a család tagjainak, majd követelte, hogy melegítsen fel egy kis levest.

Sara Netanjahu gyakran jelenik meg férje oldalán, ám a közelmúlt vádjaira még nem reagált nyilvánosan
Blair Gable / Reuters

Az ügyvédei által beadott papírokban az áll, hogy a férfinak – akiről nem tudni, hogy pontosan mi is volt a munkaköre – gyakran „embertelen időpontokban kellet dolgoznia," és kénytelen volt elviselni Sara Netanjahu „szélsőséges hangulatingadozásait és nem megfelelő viselkedését". A férfi kárpótlásul mintegy 144 ezer dollárnak megfelelő sékelt követel, azonban nemcsak az állítólagos rossz bánásmód miatt, hanem azért is, mert szolgálati ideje alatt, az ígéretekkel ellentétben nem adták meg neki a köztisztviselői státuszt, pedig ezzel később sokkal kedvezőbb nyugdíj járna neki.

A Netanjahu család gyorsan reagált, és a személyzet tagjai már ki is adtak egy közleményt, amelyben cáfolják Eliahu állításait. Az egykori kolléga szerintük csatlakozott ahhoz a „szervezett és manipulált kampányhoz, amelyben a család megkeseredett volt alkalmazottai vesznek részt".

Sara Netanjahu nem először találja magát szemben a fentiekhez hasonló vádakkal: 2010-ben már „sértő viselkedése" miatt beperelte őt egy háztartási alkalmazott, de az ügyet végül a bíróságon kívül rendezték. Egy másik pedig múlt hónapban perelte be az asszonyt, aki állítólag egyszer éjjel háromkor felhívta, és rápirított, amiért dobozos helyett zacskós tejet vett.

Sara Netanjahu nem reagált nyilvánosan a vádakra, de a miniszterelnöki hivatal egy közleményben „ördögi pletykának, ferdítésnek" nevezte az állításokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.