A britek épp most guglizzák, hogy mi is az a Brexit

Mi az Európai Unió és mi történik, ha elhagyjuk az EU-t? - ezek a leggyakoribb keresések jelenleg a Google Trends szerint. A britek tehát most tudakolják, mivel jár a kilépés, illetve a font árfolyama is nagyon érdekli őket.

Nagy-Britanniában a szavazók 52 százaléka népszavazás útján úgy döntött, hogy a szigetország elhagyja az Európai Uniót. Úgy tűnik, a legtöbben nem tudják, mivel jár a Brexit, ezért a Google keresőjét használják információszerzésre.

Verge azt írja, hogy a keresőóriásnál 250 százalékos növekedést tapasztaltak egy kérdés keresésében, amely a következő: Mi történik, ha elhagyjuk az EU-t? A keresési csúcs nem a népszavazás előtt, hanem az után állt be. Sokan kerestek arra is, hogy mi a Brexit. A briteket az is aggasztja, hogy vajon útlevéllel, vagy útlevél nélkül utazhatnak-e majd Írországba. A britek valószínűleg az anyagi biztonságuk miatt is aggódnak, mivel a népszavazás eredményének kihirdetése előtt 500 százalékos növekedés  volt tapasztalható az "aranyat vásárolni" szavak keresésében.

 

 

Google Trendek szerint sok britet érdekelnek a Brexittel kapcsolatos hírek, valamint a font árfolyamának változása. A magyarországi kereséseket is a Brexit témája uralja. Hazánkban a legtöbben a font árfolyamára kerestek, valamint Nagy-Britanniára és David Cameronra. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.