A Putyin-veszélyről tárgyal a NATO

Montenegró csatlakozási jegyzőkönyvének aláírásával kezdődött csütörtökön a NATO külügyminisztereinek kétnapos brüsszeli tanácskozása, amelyen a tárcavezetők a szövetség júliusi varsói csúcstalálkozóját készítik elő.

John Kerry amerikai külügyminiszter,  Jens Stoltenberg NATO-főtitkár és  Milo Djukanovic montenegrói kormányfő a brüsszeli csúcson
John Kerry amerikai külügyminiszter, Jens Stoltenberg NATO-főtitkár és Milo Djukanovic montenegrói kormányfő a brüsszeli csúcson
Francois Lenoir / Reuters

A vacsorán tárgyaltak a tagállamok — és a tagságának ratifikációjáig meghívottként jelen lévő Montenegró — képviselői a NATO–orosz kapcsolatokról, és a szövetség elrettentési és védelmi képességeinek fejlesztéséről a Moszkva által fenyegetett kelet-európai térségben.

A hosszú távú haderő-telepítési terveket Varsóban fogják jóváhagyni az állam- és kormányfők, de az biztos, hogy Magyarországra nem készülnek NATO csapatokat küldeni. Az észak-atlanti szövetség emellett a jelenleginél nagyobb szerepvállalásra készül az észak-afrikai, földközi-tengeri térségben is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.