A polgári hatóságok tovább keresik az Air Asia utasait

Csak a hadsereg hagyott fel a kutatással, az indonéz polgári hatóságok folytatják a kutatást a Jávai-tengerbe zuhant AirAsia-gép utasai után - közölte szerdán az indonéz kutatócsoportot vezetője.
Továbbra is az áldozatok holttestének a felkutatását tartják a legfontosabb feladatnak, és még legalább egy hétig folytatják a keresést - szögezte le a kutatócsoportot vezetője. Hozzátette, hogy a kutatócsoportok egy hónapon át megállás nélkül keresték a gép roncsait és a holttesteket, ezért most kétnapos pihenőt tartanak, de szombaton folytatódik a munka, amelyben amerikai, orosz, kínai, malajziai, szingapúri és dél-koreai szakemberek, búvárok, hajók és helikopterek is részt vesznek - írja a hirado.hu.

Az indonéz hadsereg kedden jelentette be, hogy nem keresi tovább a Jávai-tengerbe zuhant AirAsia-gép utasait, és bocsánatot kért a hozzátartozóktól, amiért nem találta meg az összes holttestet. Widodo ellentengernagy, a katonaság kutatási és mentési munkálatokkal megbízott különítményének vezetője azt mondta, azután döntöttek az akció beszüntetéséről, hogy négy napja sikertelenül próbálják a felszínre emelni az utasszállító gép törzsét.

Az AirAsia 8501-es számú járata tavaly december 28-án zuhant a Jávai-tengerbe 162 emberrel a fedélzetén, negyven perccel a felszállás után. Soelistyo szerint eddig 90 tetemet emeltek ki a tengerből.

A fekete dobozok adatainak elemzése még tart. Az eddigi ismeretek alapján a katasztrófát szélsőséges időjárási körülmények idézhették elő. Az indonéz repülésbiztonsági bizottság a hét folyamán tárja előzetes vizsgálatainak az eredményeit a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) elé, de a nyilvánosságot csak a végleges eredmények ismeretében tájékoztatják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.