A PKK vállalta a törökországi robbantást

A Kurd Munkáspárt (PKK) vállalta magára azt a merényletet, amelyben 11 ember meghalt és 78 megsebesült péntek reggel, Törökországban. A robbantásos merénylet célpontja egy rendőrkapitányság volt a kurdok lakta délkeleti országrészben, a szíriai és az iraki határ közelében fekvő Cizre városában.

Feltehetőleg egy öngyilkos merénylő röpített a levegőbe egy robbanószerrel megrakott teherautót. A helyszíni képek alapján a háromszintes épület gyakorlatilag megsemmisült.

A támadást két nappal azután hajtották végre, hogy a török hadsereg szíriai területen indított szárazföldi hadműveletet, amely egyszerre irányul az Iszlám Állam terrorszervezet és a kurdok ellen. A hadműveletekkel Ankara az Iszlám Állam és más militáns csoportok fegyvereseitől tisztítja meg a határ környékét, és ezzel az újabb menekültáradatnak is elejét veszi – közölte Binali Yildirim miniszterelnök. Recep Tayyip Erdogan államfő pedig kijelentette a pénteki merénylet után csak erősíti az elszántságot a gerillák elleni harcban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.