A palesztinok szervkereskedelemmel vádolják Izraelt

Tiltakozást nyújtott be az ENSZ-ben Izrael, miután palesztin illetékesek ugyanott azzal vádolták meg Jeruzsálemet, hogy megölt merénylők holttestével folytat szervkereskedelmet - jelentette a izraeli sajtó csütörtökön.

Dani Danon, Izrael ENSZ-küldöttségének vezetője Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárhoz eljuttatott levelében antiszemitizmussal vádolta Rijád Manszúrt, az ENSZ-ben megfigyelőként jelen lévő palesztinok delegációjának vezetőjét, miután Manszúr előzőleg azt állította Izraelről, hogy felhasználja a biztonsági erők által megölt palesztinok szerveit - értesült a ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja.

A lap szerint Rijád Manszúr kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsának soros elnökségét jelenleg betöltő Nagy-Britannia nagykövetéhez, Matthew Rycrofthoz eljuttatott hivatalos levelében arról számolt be, hogy a Palesztin Hatósághoz visszajuttatott földi maradványok emberi szervek hiányára utalnak.

"A megszálló hatóságok által októberben megölt palesztinok holttesteinek orvosi vizsgálata után szemek szaruhártyáinak és más testrészeknek a hiányát jelentették" - áll Manszúr levelében a ynet szerint.

Dannon az ENSZ-főtitkárhoz intézett válaszlevelében azt írta, hogy "napvilágra került a palesztin delegáció vezetőjének antiszemita arca". Izrael ENSZ-képviselője vérvádnak nevezte a palesztin állítást, és felszólította az ENSZ-et, hogy sürgősen ítélje el "a palesztin képviselő uszító állításait, és tisztítsa meg az ENSZ folyosóit az antiszemitizmustól".

A feszült helyzetű térségben szeptember közepe óta tartó palesztin zavargásokban - egyebek között késes támadásokban - eddig tizenegy izraeli vesztette életét. A másik oldalon legkevesebb hatvannyolc palesztin halt meg az erőszakhullámban, közülük negyvenegyet merényletek végrehajtása közben vagy után öltek meg az izraeli biztonságiak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.