A menekültek olyanok, mint a mérgezett cukorkák Trump fia szerint

"Ha lenne egy tál Skittles cukorkám és azt mondanám, hogy három darab mérgező közülük, akkor belemarkolnál? Na erről szól a szíriai menekültek problémája" - ez a szöveg áll azon a képen, amelyet Donald Trump Jr., a republikánus elnökjelölt fia tweetelt kedden. A poszt alatt megjegyezte: "Ez a kép elmond mindent. Hagyjunk fel a politikailag korrekt napirenddel, amely nem Amerikát helyezi az első helyre!" A képen egyébként szerepel Trump és alelnökjelöltje, Mike Pence logója.

 



A szöveget eredetileg nem az ifjabb Trump találta ki, hanem Joe Walsh, volt illinois-i republikánus kongresszusi képviselő. A jelenleg rádiós műsorvezetőként dolgozó Walsh reagált is, megjegyezte, hogy ő szemléltette így a helyzetet, és nagyon örül, hogy Trump egyetért vele.

Hillary Clinton kampányának szóvivője annyit jegyzett meg a képpel kapcsolatban, hogy az egész undorító, Barack Obama egyik volt beszédírója pedig egy fotóval válaszolt, ami nemrég bejárta az internetet. A képen egy porral borított, véres fejű, ötéves kisfiú látható, aki egy légicsapás után egy mentőautóban ül Aleppóban. "Ő az egyik gyerek a sok millióból, akit egy mérgezett Skittle-höz hasonlított" - üzente a fiatalabb Trumpnak Jon Favreau.

 



 

A republikánus jelölttel szemben a kampány során rendkívül kritikus John Legend énekes pedig ezt posztolta: "Mindenki esetében megvan a halvány esély arra, hogy gyilkos legyen. Szabaduljunk meg mindenkitől!"

A Mars Candy, a Skittles-t gyártó Wrigley anyavállalata egy közleményt adott ki, amelyben ez áll: "A Skittles cukorka. A menekültek emberek. Az összehasonlítás teljesen helytelen. Mást nem fűzünk hozzá, mert az marketing-tevékenységként is értelmezhető."

A 2016-os elnökválasztási kampányban a menekültpolitika az egyik legforróbb téma: Hillary Clinton, a demokraták jelöltje emelné a befogadható szíriai menekültek számát, míg Trump nagyon szigorúan ellenőrizné a bevándorlókat és megtiltaná a terrorizmus melegágyának tartott országokból érkező menekültek befogadását (ilyen ország szerinte Szíria is). (CNN)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.