A materializmus elleni harcra szólított fel a pápa Dél-Koreában

A materializmus elleni küzdelemre szólította fel Ferenc pápa az ifjúságot a dél-korai Tedzsonban, az ázsiai ifjúsági találkozón pénteken celebrált miséjében.

A katolikus egyházfő több mint 45 ezer ember előtt, egy labdarúgó-stadionban vezette a szertartást, amelynek középpontjában a legfontosabb Mária-ünnep, Nagyboldogasszony napja állt - írja a hirado.hu.

Szentbeszédében Ferenc pápa egyebek között azért fohászkodott, hogy az ország keresztényei "fel tudják venni a küzdelmet annak a materializmusnak a vonzása ellen, amely elfojtja a valódi kulturális és szellemi értékeket, továbbá a felelőtlen versenyszellem ellen, amely egoizmust és konfliktusokat teremt".

Dél-Koreában magas az öngyilkossági arány, ezzel kapcsolatban Ferenc pápa felhívta a figyelmet "a reménytelenség rákbetegségére" is, amely fogalmazása szerint "belső szomorúságot és ürességet teremt", és azt mondta, hogy ezt az evangélium által kínált reménységgel lehet orvosolni.

Imádkozott a pápa az áprilisi kompbaleset áldozatainak lelki üdvéért is, és megbékélésre kérte a családtagokat. A balesetben több mint háromszázan vesztették életüket.

A pápa részvétele az ifjúsági világtalálkozón a csütörtökön kezdődött ötnapos dél-koreai látogatás egyik kiemelt rendezvénye volt. Másik fontos eleme az a szertartás, amelyen Ferenc pápa boldoggá avatja a helyi egyház megalapítójaként ismert 124 - 18-19. századi - dél-koreai vértanút.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.