A magyarok is kaptak gyanús borítékot Isztambulban

Azonosítatlan port tartalmazó boríték érkezett az isztambuli magyar konzulátusra. Hasonló csomag érkezett a múlt héten öt nyugati ország isztambuli külképviseletére is.
A hivatal úgy véli, hogy a sárga port tartalmazó összes levél ugyanannak a postai szállítmánynak volt a része. A török katasztrófaelhárítás átvizsgálta az épületet hétfőn- számol be a Híradó.

Múlt héten az Egyesült Államok, Németország, Franciaország, Belgium és Kanada isztambuli konzulátusa is kapott ilyen borítékot. A török katasztrófaelhárítás (Afad) szakértői mintát vettek az ismeretlen anyagból, és lezárták a konzulátusi épületeket.

A pénteki esettel kapcsolatban hétfőn már 24 olyan embert tartottak orvosi megfigyelés alatt, aki közvetlen kapcsolatba került a porral. Az egészségügyi hatóság szerint nem figyelhető meg változás az érintettek egészségi állapotában. Az isztambuli magyar főkonzulátus hat munkatársát szállíthatják kórházba.

Mind az öt nyugati ország tagja az Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges szervezet ellen fellépő nemzetközi terrorellenes koalíciónak, Magyarország pedig augusztusban bejelentette, hogy lőszert szállít Irakba a szunnita szélsőségesek elleni harc segítésére. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.