A magyarok inkább hazajönnének Tunéziából

Több Tunéziában nyaraló magyar turistát is elértek telefonon az M1 munkatársai szombaton. Beszámolójuk szerint többen már összecsomagoltak, pánik nincs, de szeretnének hazajönni. A szállodák kiürültek, a repülőterek zsúfoltak.
A magyar turisták által készített amatőr képek szerint a tengerparton alig látni turistát, a napozóágyak üresek, a parton virágokat és mécseseket helyeztek el az áldozatokra emlékezve.

Pánik nincs, de a szállodák kiürültek – mondta az egyik turista, a terrortámadást szenvedett szálloda melletti hotel lakója, telefonon. A történtekről Nour Ben Ali, egy a helyszínen tartózkodó, magyarul is beszélő orvos telefonon azt mondta, bár a nyomozás még tart, a kiszivárgott hírek szerint a merénylők egyike a közelben bérelt házat, és többször járt a strandon, a biztonsági őrökkel pedig összeismerkedett. Amikor megjelent a merénylet előtt, a fegyverét egy napernyővel álcázva, senki nem gondolta, hogy vérontásra készül – tette hozzá. Az M1 beszámolója szerint egy angol szemtanú elmondta, hogy a merénylők turistának álcázták magukat, majd egyikük egy napernyő alól húzta elő az AK-47-es Kalasnyikov gépfegyvert és kezdett vérontásba.

A szemtanú azt mondta, amikor meghallotta a fegyverzajt, azt hitte, hogy tűzijátékhoz készülődnek, majd mindenki elkezdett menekülni, és angolul ordították, hogy „Fuss! Fuss!".

A szálloda egyik munkatársa egy lábon lőtt belga turistát a mosodában rejtett el, és lőtt sebeit frissen mosott ruhákkal szorította el.

A magyar turisták szerint a lövések után sokan fel sem fogták, hogy mi történt. A vendégeket bemenekítették a szállodába, a személyzet tagjai ott voltak velük, és ételt, illetve orvosi segítséget hoztak azoknak, akik ezt kérték. Hosszú ideig az idegenvezetőket sem engedték be a komplexum területére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.