A jógának is van már minisztere Indiában

Jógaminisztert nevezett ki Narendra Módi indiai miniszterelnök vasárnapi nagy kormányátalakítását követően. A tisztséget a korábbi idegenforgalmi miniszter, Shripad Yesso Naik tölti be.
A miniszterelnök, aki idén májusban a Bharatíja Dzsanata Párt színeiben megnyerte a választásokat, szigorú vegetáriánus és minden nap jógázik. Az új minisztérium megalakításával reméli, hogy feléled a régi tradíció – írja a Euronews.

Az Ájurvéda, Jóga és Természetgyógyászat, Unani, Sziddha és Homeopátia névre hallgató minisztérium korábban az Egészségügyi Minisztérium alá tartozott. Az ájurvéda szanszkrit eredetű kifejezés, az élet tudományaként vagy a hosszú élet gyakorlataként fordítható, az unani jelentése, az egészség filozófiai és vallási alapon való megőrzése, a sziddha szó pedig a hindu filozófiában Sziddha gurura utal, aki shaktipattal, azaz spirituális erőátadással vezette be tanítványait a jógába.

Tavaly szeptemberben a konzervatív hindu vezető szeptember végén javasolta az ENSZ Közgyűlésének, hogy állítsanak világnapot a jógának. A jóga gyakorlása „hozzásegít, hogy felfedezd magadban, a világban és a természetben lévő egység érzetét" – mondta Módi az ENSZ előtt. A jóga érdemeit még amerikai útja során is dicsérte Barack Obamának.

Módi 21 új minisztert nevezett ki jobboldali kormányába, abban a reményben, hogy gyorsabban tudja majd a reformokat végrehajtani, és így újraéleszti az halódó gazdaságot is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.