A horvátok kiakadtak Hernádi utazásai miatt

Horvátország jegyzékben tiltakozik, mert hiába köröztetik az Interpollal Hernádi Zsoltot, a Mol-vezér szabadon utazgathat Ausztriában és Németországban.

Ranko Ostojic horvát belügyminiszter közölte, hogy Horvátország tiltakozó jegyzéket küld mind Németországnak, mint Ausztriának, miután Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója szerdán Bécsben tárgyalt az OMV vezérigazgatójával, Rainer Seelével. A miniszter amiatt kifogásolta ezt, hogy Hernádi Horvátország kérésére szerepel az Interpol körözési listáján.

A horvát ügyészség azzal vádolja, hogy 10 millió euró kenőpénzt adott Ivo Sanader volt horvát kormányfőnek, annak fejében, hogy a Mol kisebbségi tulajdonosként megszerezhesse az irányítási jogokat az INA horvát olajipari cég felett.

A Mol Nyrt. számos alkalommal visszautasította ezt a vádat, leszögezte, soha nem korrumpált egyetlen politikust sem, és nem adott pénzt azért, hogy megszerezze az INA-ban az irányítási jogokat.

Hernádi idén februárban került fel ismét az Interpol körözési listájára. Az ügyben kiadott vörös jelzés a legmagasabb riasztás, amely arra szólítja fel az Interpol tagországait, helyezzék előzetes letartóztatásba a keresett személyt, hogy később kiadják annak az államnak, amely a körözést kezdeményezte.

A Mol a Hina horvát hírügynökségnek is megerősítette, hogy Hernádi Zsolt jogszerűen tartózkodott Ausztriában, és az elmúlt hónapokban több hivatalos látogatást tett Németországban, többek között Berlinben is, ahol tárgyalásokat folytatott a közép-európai régió ellátásbiztonságáról.

MTI

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.