Az orosz Google Maps szerint a Krím már Oroszországhoz tartozik

Már Oroszország részeként tünteti fel a Krím félszigetet a Google amerikai internetes keresőoldal térképszolgálata, a Google Maps orosz változata - jelentette pénteken az Interfax.

A térképszolgálat orosz változatában (maps.google.ru) a felhasználók azt láthatják, hogy a félszigetet államhatár választja el Ukrajnától.

A Google globális térképszolgálatán (.com) azonban - ahogy például az ukrajnai vagy a magyar változatban is - az Oroszország által bekebelezett Krím továbbra is Ukrajna részeként van feltüntetve.

Korábbi közlések szerint március végén a Jandeksz orosz internetes kereső térképszolgáltatása, a Jandeksz.Kart hasonló módon változtatta meg a Krím hovatartozását: az orosz felhasználók az Oroszországi Föderáció részeként látják a félszigetet, míg az ukránok számára az változatlanul Ukrajna része.

Minden más országban, ahol a Jandeksz jelen van, a felhasználók kormányuk álláspontjának megfelelően a Krímet ukrán vagy orosz fennhatóság alatt álló területnek látják. Ellenben azokban az országokban, például Dél-Afrikában vagy Argentínában, ahol nincs jelen a Jandeksz, a felhasználók az orosz hivatalos álláspont szerint Oroszország részének látják a Krímet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.