Tanulj tovább! – üzeni a rapper, Michelle Obama

Az Amerikai Egyesült Államok First Ladyje rendhagyó módon üzent a fiataloknak, akiket rappelve buzdított arra, hogy menjenek főiskolára.

„Ha repkedni akarsz, menj főiskolára! Ha sokra akarod vinni és beváltanád a csekkjeidet, töltsd meg a fejed tudással” – rappeli Michelle Obama (vagyis FLOTUS, the First Lady of the United States) a Saturday Night Live egyik sztárjával, Jay Pharaoh-val.

A fiatalokat továbbtanulásra ösztönző videót egy népszerű humorsite, a College Humor készítette, írja a Time. Nem ez az első alkalom, hogy a First Lady a hiphopot hívja segítségül a fontos üzenetek továbbítására. Másik szívügye, az egészséges életmód, s az egyik kampányhoz olyan előadókat kért föl, hogy írjanak és adjanak elő az egészséges életmódot népszerűsítő dalokat, mint DMC, a Run DMC-ből, Ashanti, Matisyahu vagy Jordin Sparks. FLOTUS elképzelése az volt, hogy az egészséges életmódról szóló dalokra – amelyeket ingyen le lehetett tölteni a Hip-hop Public Health oldalról – az egész család együtt mozoghat. Michelle Obamának nem ez volt az egyetlen rendhagyó akciója, három éve – szintén a sport fontosságát hangsúlyozandó – fekvőtámasz-párbajra hívta ki Ellen DeGenerest a saját show-műsorában, amit végül meg is nyert. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.